顯卡來緊依1,2年都係貴同難買????
carl.20150508 發表於 2021-10-21 14:48

唔覺貴咗同難買咗都係差唔多
二手区張3070重要減價....

你地好似呢十年成日出現話樓市會林果D淡友....  

點知越升越高..

唔覺貴咗同難買咗都係差唔多
二手区張3070重要減價....
Pppk 發表於 2021-10-23 02:50 PM

好多人仲用緊1年前MSRP 價去計緊
咁就真係一世都買唔到卡
其實腦場大把LHR 貨,3060ti,  3070, 3080 都好多
上個月3080ti 都係12k 就入到手,唔洗食骨
都唔明邊一到難買,定係人吹佢又吹?根本無落腦場問過?

就算 A 卡出新野
出卡頭一日你有心買肯比錢都會買到的

至少8月出 RX6600XT 當日開賣
我幫fd 買到 Sapphire 既RX6600XT $3499, 原
本佢重話等跌價 我話你再等就起價 叫佢買左先,  依家喎 , 新出 RX6600 開賣已經貴過佢張 RX6600XT  

呢兩個月佢玩 Apex 又 BF2042 公測不知幾爽

當然你係都要MSRP 價先買就你繼續等多幾年了

就算 A 卡出新野
出卡頭一日你有心買肯比錢都會買到的

至少8月出 RX6600XT 當日開賣
我幫fd 買到 Sapphi ...
dom 發表於 2021-10-24 14:25

岩岩出左6600 , 都最少要4千,

依家賺錢好難咩? 我炒下 SOL AVAX 又一張 ti
窮人點解窮係有原因~

3080ti 12k 已經好抵買 ,
跑 4K畫面,  AMD無 DLSS 就買唔落手  差35-45% fps效能
而且 AMD FSR 雷聲大 雨點小

8月我開個報料post 已經提左好多次, 啱價就好買
3080/ 3080ti 多次出貨都係 連牛8千尾 / 淨卡$11500

不過總有人唔啱價
一個唔小心張用左幾年嘅10系/20瓜左, 真係恨錯難返

可以再推返果個   "一路叫人唔好為而家既顯卡,追炒價但一路都無人聽"  post 出來
一直等個價回返去2年前