師兄, 我都好想買到3080, 方唔方便加我電話, 你知有貨時wtsapp我馬上買? ...
nkc1989hkjc 發表於 2021-8-28 17:38

麻煩留意哩個post, 不定時更新

麻煩留意哩個post, 不定時更新
kennyleunghk 發表於 2021-8-28 18:25

係咪3070 同70TI 60TI 都係比較少...見親HKEPC  D人都係話買到3080 以上正價型號多..

係咪3070 同70TI 60TI 都係比較少...見親HKEPC  D人都係話買到3080 以上正價型號多.. ...
卡洛斯牛頓 發表於 2021-8-28 18:55

3070 ti 六千幾港紙, 3080 7千幾港紙
你買邊張? 我就唔使唸一定唔考慮3070 ti

3070 ti 六千幾港紙, 3080 7千幾港紙
你買邊張? 我就唔使唸一定唔考慮3070 ti ...
kennyleunghk 發表於 2021-8-28 19:02

我想3060TI 同3070呢? 你覺得邊張抵買呢?

我想3060TI 同3070呢? 你覺得邊張抵買呢?
卡洛斯牛頓 發表於 2021-8-28 19:43

兩張其實差唔多, 有乜貨就買乜, 我最後就買咗 3060TI!

之前覺得 3080 果啲性價比高, 但因為舊機用 1660S, 如果上 3080, 搞散熱要大執, 後來覺得無必要, 基本現階段, 就算 3090 都做唔太到 4K/ 8K 加高 fps 加光追, 等之後顯示卡再成熟再算了, 哈哈

3080 同 3070ti ddr 6x 太熱, 同埋張卡係30cm 放唔落, 想買3060ti , or 3070.LHR ,但捕左好耐都捕唔到

兩張其實差唔多, 有乜貨就買乜, 我最後就買咗 3060TI!

之前覺得 3080 果啲性價比高, 但因為舊機用 1660S ...
dukilupp 發表於 2021-8-30 10:39

我都買到3080...隻牛得650W  而且我都唔玩3A大作...目標都係2K 順暢打下網遊喳.

一心想買3060TI 我係見無貨先 留意堆3070同3070TI..... 同你一樣.,有邊張買邊張囉~

我都買到3080...隻牛得650W  而且我都唔玩3A大作...目標都係2K 順暢打下網遊喳.

一心想買3060TI ...
卡洛斯牛頓 發表於 2021-8-30 23:37

呢個時勢, 你賣咗張 3080 好似仲好咁...睇吓有無舊卡頂住先

一心想買3060TI ...
卡洛斯牛頓 發表於 2021-8-30 23:37

650W 你就要小心D 啦
我張3080 尋full load 左10分鐘, 長期3百幾W, 最高375
雞少嘅650W隨時放煙花, 不過大牌子嘅650銅牌應該係無問題嘅

早上有技嘉3080, 食張B550 要成萬
真係你買埋我果份