係咪3070 同3070TI冇貨....我發覺連大陸都唔多貨~
卡洛斯牛頓 發表於 2021-8-26 10:32

我見淘寶好多貨喎
不過佢地個價有進口稅貴唔少, 顯卡响國內買一向都無著數

我見淘寶好多貨喎
不過佢地個價有進口稅貴唔少, 顯卡响國內買一向都無著數 ...
kennyleunghk 發表於 2021-8-26 10:44

之前睇開幾間技嘉一係冇貨, 一係加曬價.....

之前睇開幾間技嘉一係冇貨, 一係加曬價.....
卡洛斯牛頓 發表於 2021-8-26 10:47

自從各種公災難之後
無論newegg TB都好, 技嘉野都長期有貨

差不多2個鐘, 張3080仲有貨, 尋日EVGA 10分鐘就GG 晒, 包括3080Ti

終於out stock
恭喜技嘉

Nvidia 供貨大減,,,,,很多廠無心去做...九月價再創新高

終於out stock
恭喜技嘉
kennyleunghk 發表於 2021-8-26 11:12

請問按 通知就一定會有貨就有訊號陣出黎嗎?  請問係咪一般食骨先有貨?

請問按 通知就一定會有貨就有訊號陣出黎嗎?  請問係咪一般食骨先有貨? ...
卡洛斯牛頓 發表於 2021-8-26 12:03

跟據我嘅實際操作証實, 個auto notify 係無用嘅
因為佢而家每次有貨都係開個新嘅item 又或者set 個combo set, 所以跟本唔係你按auto notify果件野
唯一就係好似我咁不停mon 實佢

回覆 37# 卡洛斯牛頓

EVGA 要跟EVGA 火牛
Giga 之前跟Giga 火牛, 出大量DOA/放煙花之後轉咗要跟頂級Giga motherboard

如果本身係鎖定左剩係諗住買指定型號
建議直接擺晒入list / bookmark

我本身都係鎖定左剩係買evga ftw3 80/80ti
每次剩係開list 睇就算.
btw, 6-7月keep住睇個陣
覺得香港時間星期一至四上午9-12 EVGA返貨機會比較高.
亦試過幾次wish list見到有貨, 出面search in-stock 見唔到有