塊技嘉b550骨 賣1700根本搵笨實, 香港行貨x570 arous  pro wifi 都係賣1700元炸 (我之前特價1500買左2塊)

香港最缺就係 3060ti 到 3080 依幾張, 反而3080ti 大把賣, zotac 有張 3080ti Amp 散熱好好, 叫賣11800元  , 但一般人玩 2k 唔使用咁貴

香港最缺就係 3060ti 到 3080 依幾張, 反而3080ti 大把賣, zotac 有張 3080ti Amp 散熱好好, 叫賣11800 ...
BigLaw 發表於 2021-9-3 16:15

1660~3070ti 主流野, 正常最多人買
所以係重災區, 同樓價一樣愈易入手炒得愈甘

咁耐都仲未賣得晒, 有幾好大家知啦
evga 5分鐘就全線GG
MSI就仲貴過技嘉, 一樣極速GG

點解技嘉甘吾受歡迎....可以講下原因嗎...以免大家中招

點解技嘉甘吾受歡迎....可以講下原因嗎...以免大家中招
cyberx131 發表於 2021-9-3 17:08

厘期死psu爆psu超爆關公回應做左當紅炸子雞
同埋佢d板玩rev. 出晒名,只係當夾骨都好難食落肚

我曾經都持有過張aorus master 3080(REV 1.0) 4個月(最後賣返萬三)
最後睇返厘張算係最正常個張,電壓curve唔算進取,受限雙8pin power limit
佢反而唔會推爆電壓,自己UV下仲可以boost多d又維持所有野低溫又唔嘈。
反而extreme / master (REV 2.0/3.0) 3X8PIN 爆電壓上去就証明個散熱只係得個厚字,熱+嘈
散熱比較算正常既aio版竟然去到80ti 都仲係雙8pin,一開始就撞power limit,散熱上到都無性能可言
下面d細雀又攪vram 唔掂

仲要高價夾骨食,真係高d價買msi 都無咁嬲

厘期死psu爆psu超爆關公回應做左當紅炸子雞
同埋佢d板玩rev. 出晒名,只係當夾骨都好難食落肚

我曾 ...
akitohk 發表於 2021-9-3 17:29

明明早幾個月嘅代工事件先公災左次
可以重滔覆轍哩下真係堅

明明早幾個月嘅代工事件先公災左次
可以重滔覆轍哩下真係堅 ...
kennyleunghk 發表於 2021-9-3 17:34

師兄請問你覺得,3060ti 3070 3070ti 咩價位先叫接受呢?我已經搞唔清而家d價錢咩叫正常……

師兄請問你覺得,3060ti 3070 3070ti 咩價位先叫接受呢?我已經搞唔清而家d價錢咩叫正常…… ...
卡洛斯牛頓 發表於 2021-9-3 19:26

去evga 個官網睇下幾錢咪知
一般newegg 會貴大約50美刀, 因為人地寄過黎要運費成本
以3080 ti ftw u gaming為例, 官網美金1399 + 50, 大約$11260, 咁newegg 賣 11500 其實可以去馬
留意佢而家官網個價已經加左, 你當係官方炒價啦

可以睇住evga 官網嘅定價, 自行判斷其他牌子個價係咪買得過
以3070為例, 3星期前我用6千5買左張msi top model 嘅3070 gaming z trio, 係貴架, 但佢值
最後我7千放左 唔係我屎忽痕開盒上機試左試, 7500 應該無問題

去evga 個官網睇下幾錢咪知
一般newegg 會貴大約50美刀, 因為人地寄過黎要運費成本
以3080 ti ftw u ...
kennyleunghk 發表於 2021-9-4 01:53

你咁好彩見到~ 我見親都係技嘉 請問係咪而家  只係得newegg 會睇到正常價錢?
    我每日都睇amazon 同newegg  但係未見過amazon有正常D價錢,

同埋係咪只會得食骨咁買? 唔會再有單賣正常少少價錢?