師兄你好   請問有無認真試清楚   11400k  可以軟解8k youtube av1 影片 非常有興趣 ...
sam1991 發表於 2021-10-17 16:51

唔記得左呢件事,聽日返公司幫你試試

師兄你好   請問有無認真試清楚   11400k  可以軟解8k youtube av1 影片 非常有興趣 ...
sam1991 發表於 2021-10-17 16:51

軟解基本上不可能,我試左兩秒就放棄
硬解8K AV1 (190M), 會有好少量DORP 的情況
https://youtu.be/zCLOJ9j1k2Y

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

2021年3月19日 — 另外,Intel UHD 730、 UHD 750核芯顯卡均支持12bit H265硬解碼,10bit AV1硬解碼,以及 ...
sam1991 發表於 2021-10-11 20:58

UHD 730/750 已經係 Rocket Lake plarform,係 support 的

軟解基本上不可能,我試左兩秒就放棄
硬解8K AV1 (190M), 會有好少量DORP 的情況

...
s84292 發表於 2021-10-20 11:09

好多謝你  好明顯是可以硬解到  用到Video Decode 的66% 即是開到硬解   新一代(11代)煙佬cpu 贏晒  非常感激你的回答  謝謝師兄   其實我們是認識的

好多謝你  好明顯是可以硬解到  用到Video Decode 的66% 即是開到硬解   新一代(11代)煙佬cpu 贏晒  非常 ...
sam1991 發表於 2021-10-20 16:59

完全冇印像

完全冇印像
s84292 發表於 2021-10-20 21:19

在深之都 二樓  米哥陳  我成日呢買gtx 970 個個人 四眼佬

是旦旗艦ANdroid 手機/平板,駁電視.