放到過萬老hi都放

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)
1chi 發表於 16-3-2021 23:18

我見3060TI都有唔少人開到過萬,實際賣唔賣得出就唔知

2017下半年起,2018夏季結束
MelonGx 發表於 2021-3-15 05:11

夏天開冷氣挖成本高

回覆 11# may210999

3080 2萬
RX588 4000

咁都成年,隨時又出一代新嘢,30系到時變咗大量二手 @@
darktommy 發表於 2021-3-15 07:17

20系都無大量二手啦 挖唔到既卡先會大量二手

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

依家連交易區 1050TI都搶到$700.
$700真心唔值.
GTX970都快過1050TI 好多.

遲下可能砌機買卡都唔夠
可能要團購大量買入顯卡D舖頭先理你

遲下可能砌機買卡都唔夠
可能要團購大量買入顯卡D舖頭先理你
bobofan 發表於 2021-3-17 15:31

央田依家都開始買個機箱都要跟砌機先比你買

依家連交易區 1050TI都搶到$700.
$700真心唔值.
GTX970都快過1050TI 好多.
aajkwong 發表於 17-3-2021 15:09

人地或者買來做4K 硬解用,除左30系空氣卡有av1 8k外最抵玩就係呢張。
講真打機都唔會用1050ti

人地或者買來做4K 硬解用,除左30系空氣卡有av1 8k外最抵玩就係呢張。
講真打機都唔會用1050ti ...
kenken33 發表於 2021-3-17 17:52

GTX960 有4K , 又可以解VP9,

GTX960 有4K , 又可以解VP9,
aajkwong 發表於 17-3-2021 18:01

50Ti 解到10BIT HDR 又有8K HEVC VP9,要再上一級買3060就要5-6千蚊,新U內顯又要換板。呢個時候顯卡咁缺貨下$700買到又真係唔算貴,我記得我上年年頭張1050TI都放到6XX。