個客要11月中確定, 是公司品牌的demo片. 但交貨就好急的. 因個客要求交貨品質要有98%良品.
因此知道有得做就要開始找找設備, 但看上困難的.
我們會用1個iso, 同一時間5個drive 這樣一起來. sata/usb分別大嗎? 因我只會用最低速度去燒500mb data (CDR).
multi instance 暫時還沒找到, 還是要特別去問 nero有沒有?
感謝.

偉大既祖國

via HKEPC Reader for Android

效能問題我答唔到, 但係duplicator用5.25吋內置燒碟機

如果已經有外置usb燒碟機(s) 可以試咗先
不然要砌PC機的話可以順便買埋內置燒碟機, 機箱基本都要舊的or索性裸機...
基本上個燒碟軟件(multi instance)會佔晒部PC所有畫面, 部機唔會做其他嘢

multi instance - 用D簡單嘅機會大D, 但實際得唔得請自己試(好耐無燒碟&無試過兩部燒碟機)
自己用的ImgBurn(記得睇license & google),
https://www.imgburn.com/

https://forum.imgburn.com/index. ... of-imgburn-or-dvdd/
https://forum.imgburn.com/index. ... on-multiple-drives/

個客要11月中確定, 是公司品牌的demo片. 但交貨就好急的. 因個客要求交貨品質要有98%良品.
因此知道有得做 ...
mohalo 發表於 2021-10-21 00:51

急乜鬼丫,今時今日仲光碟,間公司都無前途啦。

急乜鬼丫,今時今日仲光碟,間公司都無前途啦。
Brainstomer 發表於 2021-10-21 14:36

哩句真.... 而家公司買機都真係唔會要 DVD ROM.

全公司有一兩台舊機有, 要黎應急就夠.

因此知道有得做 ...
mohalo 發表於 2021-10-21 00:51

仲 x1 燒?
更係 MAX speed, 快手燒完, 得閒去 verify 吓好過啦.
哩 d 碟九成做完個 event 後全部變垃圾.

仲 x1 燒?
更係 MAX speed, 快手燒完, 得閒去 verify 吓好過啦.
哩 d 碟九成做完個 event 後全部變垃圾. ...
IanW 發表於 2021-10-21 14:54

tender要求, 大家都是跟tender這樣那樣.
唔明, 不是最低燒就是最穩定? 因唔想再花時間verify. 其實有沒那的好的?

tender要求, 大家都是跟tender這樣那樣.
唔明, 不是最低燒就是最穩定? 因唔想再花時間verify. 其實有沒 ...
mohalo 發表於 2021-10-21 16:11

哩 d 簡單野,要咁 “穩定” 做乜?
全速燒晒佢,再讀 verify 好過啦。
你估半鐘燒隻碟就包唔壞咩?

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

仲 x1 燒?
哩 d 碟九成做完個 event 後全部變垃圾. ...
IanW 發表於 2021-10-21 14:54

Max就不建議, 真係有可能令個別player讀出黎唔順 (抄file冇問題, 播video難講)
以CD黎講, Desktop Writer, 16x應該最安全
全程唔使加/減速
1x就真係無謂,, quality相差好少(甚至某D writer燒極低速仲差)

其實...
咁點解唔揀派手指呢?