首先要多謝Seagate同HKEPC比機會我試用呢個咁特別ge產品

依家市面上都好多免費ge雲端比人用, 但係空間唔多 ...
hirodo 發表於 2013-11-25 23:06

Ching你點update firmware? 就咁抄個.bin file去HDD之後reboot?
等咗半個鐘仲係0%嘅?
Photo 262.png

回復  tak5tak

抄個.bin去root, 之後乜都唔駁, 著機, 等到個wifi燈長著就OK
之後個.bin會自動唔見左~ ...
hirodo 發表於 2013-11-27 08:59

嗯~ 我見說明書都係咁寫, 不過WiFi燈閃完入番去個.bin仲喺度...

回復  tak5tak

有冇改過名?
hirodo 發表於 2013-11-27 09:28

改同冇改都試過, 因為用chrome download時, 佢file name問我.005 or .bin, 我咪選.bin
但出嚟file name變咗 seagate_wirelessplus_2.2.0.bin
我人手改番, 唔得...
再試Safari, download完冇改嘢, 一樣唔得....

或者今晚試埋用windows download啦... 唔得都夠鐘還了...

其實 update 完 firmware, For iDevices 多咗咩玩?

回復  tak5tak

我用windows chrome dl的~ 冇野揀呀~

又唔算多左野玩~ 係fix左D bug咁啦~
例如iOS 7連入 ...
hirodo 發表於 2013-11-27 10:14

哦~ 你講果啲情況我都遇到, 仲諗: 乜每次要人手WiFi connect咗個HDD先入app咁鬼蠢添...
不過好想update 完去試我部iPad, 因為舊firmware喺街connect佢就收唔到4G...
好影響我篇文係趙佢定讚咖嘛~~

我點都connect唔到,已趙左佢
henrietta 發表於 2013-11-27 10:53

呀~ 應該係你果隻有事, 因為我叫同事用Android試, 冇connect唔到嘅情況

如果CHING真係用來播到1080P片, 我去買部先
n2user 發表於 2013-12-2 09:00

你啲1080幾大先?
我試過條2X GB嘅1080用Xperia V play, 會lag的~
唔知係電話唔夠力定點...
如果普通2-3 GB嘅MKV就順

我主要想用來SHARE手機拍攝的1080P片, 放上個SEAGATE度, 其他朋友睇
同埋在YOUTUBE及其他網上下載的 ...
n2user 發表於 2013-12-2 09:44

已經還咗喇~ 不過樓上CHing試過1X GB都OK, YouTube應該冇難度
可能係Xperia V渣姐