回復 blkbd5

比你嚇一嚇  
Check左係馬來西亞

總之唔好以下牌子,公司用冇所謂, 屋企用用好啲。
...
ho_howan 發表於 2021-4-1 21:24

幾耐年前,近年都係單出風硬改雙出,個風扇鼓改細一個碼去就傳統怖局

未講性能,風量己經令人失望

訂左一部Greed格力 GWA2107BR, 試下好唔好先再買
abralam 發表於 2021-4-11 14:21

已經加錢裝多個鋁架同避震腳, 估佢唔到係風聲非常嘈, 最細風都勁大風聲, 用手機app sound meter, 最細風靠近度成65dB, 床邊52dB, 最大風靠近度成77dB, 另一部轉牌子

師傅手工非常麻麻, 又開爆玻璃, 又唔開曲尺型, 分兩塊, 上面塊又開細左, 頂端入唔返窗框離罅靠玻璃膠封, 封膠手工又差

今年會唔會有他牌子出窗口變頻機呢? 年頭買左部Rasonic RC-HZ90Y, 有冷暖氣出幾好. 但連安裝費差唔多五千.  ...
finepix 發表於 2021-4-5 02:20 PM

格力 上年係菲律賓同馬拉好似出過窗口變頻機,唔知香港代理會唔會入

已經加錢裝多個鋁架同避震腳, 估佢唔到係風聲非常嘈, 最細風都勁大風聲, 用手機app sound meter, 最細風 ...
abralam 發表於 2021-4-13 13:03

兩邊有無鋁角碼實冷氣機外殼

我見格價網開利3/4有REMOTE都係1900蚊勁平

Panasonic 窗口變頻機出咗新型號, 係panasonic shop問過部3/4 匹變頻冷暖 CW-HZ70ZA, 連安裝要$5380不過話5月頭先有貨.
係Rasoinc個website都見到list咗同款嘅RC-HZ70Z出嚟

>$5000 買3/4匹窗口機?

pirce hk機價4000,裝拆4400左右

pan shop官方價較貴

兩邊有無鋁角碼實冷氣機外殼
ANWKLO 發表於 2021-4-18 09:48

底有四邊鋁角包實

pirce hk機價4000,裝拆4400左右

pan shop官方價較貴
cantona7 發表於 2021-4-21 04:31

送貨加$100-$200, 3分4匹窗口機基本安裝 $400  - 包窗台原位安裝 / 3尺去水喉 /  原有玻璃封邊 /拆走舊窗口機即時清走, 如需新做鋁架$250, 如需加裝避震膠 $200,如需加裝隔音墊 $300 ,如做不鏽鋼水盤$400  配玻璃或鋁角封邊需另行收費 如有其他界窗,飛邊,由現場師傅報價作實