回復 abralam

我上年買左RC-XN719J,部機成日都有怪聲,成日都有啲咕咕聲好嘈(唔係壓縮機聲,有時會無左 ...
cavour 發表於 2021-4-7 06:06

我部機都係,
個面蓋同部機蓋唔夠實
結果部震動好嘈
最後黏左d隔音棉係蓋同機中間整實d

唔知你係唔係同問題

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

回復 31 #kinkong80

我覺得未必,聽落啲聲似啲啤呤聲咁,但佢就時有時無好煩,試過抬佢落黎洗,洗完之後就靜左1,2日

via HKEPC Reader for Android

上年兩間房分別裝兩部4份3,一部開利 一個pan., 開利就夠晒凍兼平啲。 不過就好嘈, pan 記就無開利咁凍。但靜啲。  

via HKEPC Reader for Android

訂左一部Greed格力 GWA2107BR, 試下好唔好先再買

LG都出左窗口變頻機
andrewkwok 發表於 2021-4-5 15:52

原來LG變頻窗口機係冇暖氣的.

岩岩裝左Rasonic HZ70Y變頻3/4匹
夾埋安裝用左4千多d
暫時睇靜過XN719 好多

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

訂左一部Greed格力 GWA2107BR, 試下好唔好先再買
abralam 發表於 2021-4-11 14:21

格力2.5匹好靜,用panasonic車頭
但係1匹就中伏
超嘈,唔建議用

另一間屋用美的一匹冇問題

利申,已經係上年+自己安,最高級用料
2寸厚角+3分玻璃
用料太cheap,透聲入房

格力2.5匹好靜,用panasonic車頭
但係1匹就中伏
超嘈,唔建議用

另一間屋用美的一匹冇問題

利申, ...
madebyp90 發表於 2021-4-11 16:32

係,格力兩匹及以下誇啦啦
兩匹以下就...

岩岩裝左Rasonic HZ70Y變頻3/4匹
夾埋安裝用左4千多d
暫時睇靜過XN719 好多

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - And ...
kinkong80 發表於 2021-4-11 15:56

掙扎左好耐買 P 定 R 記.. 最後我訂左依部, 淨機 39xx, 不過唔緊要, 希望耐用, 夠涼/暖, 慳電.

三十年前的面板和出風口設計
TH30 發表於 2021-4-7 08:26

其實係美國款,佢地夾上下躺窗,裝唔高,所以要頂向上吹