回覆 1# TimmyL

用緊panasonic SC300B. 都ok嘅。

回覆 5# TimmyL

佢全機內部都係易潔塗層,底盤都有易潔塗層基本上唔會黐污糟野,佢嘅焗爐功能我覺得就好好,蒸爐功能唔及新款好,水箱唔夠大,同埋好似樓上師兄講小米嗰隻蒸焗爐其實佢抄日本野已經抄得好好,即係好似買吸塵機你買Dyson定小米一樣,睇個人選擇啦

回覆 11# bbsen
都有睇 Panasonic 不過係 NN-DS59KW https://www.panasonic.hk/chinese ... oven/nn-ds59kw.aspx
唔知好唔好用?

回覆 13# TimmyL

依隻我唔Sure, 我搬咗新屋冇得再用嵌入式,所以求其去P記網頁睇吓邊部啱用就買。
你果隻係under 微波爐系列, 我講果隻係蒸氣焗爐, 冇詳細睇有咩分別。

回覆 13# TimmyL

依隻我唔Sure, 我搬咗新屋冇得再用嵌入式,所以求其去P記網頁睇吓邊部啱用就買。
你果隻係under 微波爐系列, 我講果隻係蒸氣焗爐, 冇詳細睇有咩分別。

回覆  TimmyL

佢全機內部都係易潔塗層,底盤都有易潔塗層基本上唔會黐污糟野,佢嘅焗爐功能我覺得就好好 ...
makx 發表於 2020-5-8 00:05

師兄係唔係講緊呢隻呀: 云米(VIOMI)蒸烤一体机 https://item.jd.com/31300370713.html
家人希望 有齊 蒸氣烤焗微波於一身, 唔知有冇另有介紹呢?

師兄係唔係講緊呢隻呀: 云米(VIOMI)蒸烤一体机
家人希望 有齊 蒸氣烤焗微波於一身, 唔知有冇另有 ...
TimmyL 發表於 2020-5-8 01:01

冇錯,不過我唔會揀佢,就以微波爐功能計,東芝嗰個有八個紅外線感應溫度,可以自動翻熱至指定溫度唔使估估下,而焗爐功能,佢可以將水蒸氣谷到上三百度,同佢有兩組發熱線喺後面同上面,所以均勻好多,同迫走多餘嘅油份,所以就算揀我都會揀返東芝牌或者樂聲都會考慮

回覆 17# makx
多謝師兄advice,我都係考慮緊 東芝同樂聲,多數會係香港買.

回覆  makx
多謝師兄advice,我都係考慮緊 東芝同樂聲,多數會係香港買.
TimmyL 發表於 2020-5-8 01:37

東芝我由4月訂到宜家都未返貨, 頸都長

回覆 19# penguinsam

邊隻Model 呀?