上星期安裝好左伊萊克斯 - EWT1376EVS , 有件羽絨著左十次到, 唔係好污穢, 用蒸氣清新功能, 蒸完攞出來有 ...
ANWKLO 發表於 2019-12-18 11:11 AM

師兄, 你對你部新玩具, 有乜 comment?

ANWKLO 發表於 2019-12-23 19:11

吾係e部 幾年前買, 形號吾記得

師兄, 你對你部新玩具, 有乜 comment?
andy323 發表於 2019-12-23 21:36

伊萊克斯EWT1376EVS用800轉同之前部金章T833V最高850轉比較, 伊萊克斯靜好多.

伊萊克斯用1200轉同金章850轉就差不多嘈, 最後脫水時最大聲78db~84db, 金章好像飛機引擎聲, 比較尖音, 伊萊克斯聲音好低沉, 比想像中冇咁靜, 還以為無刷摩打會靜好多好多

伊萊克斯快洗40分鐘水溫30度快捷方便, 面板顯示同擰制都好清楚容易, 脫水時穩定.

回覆 9# ANWKLO

已前金章好襟用十幾年一定冇問題.而家就個d幾年貨仔.

回覆  ANWKLO

已前金章好襟用十幾年一定冇問題.而家就個d幾年貨仔.
bei6266 發表於 2019-12-30 15:02

"對上一部係金章上置滾桶式, 法國製造, 用左5年壞電路板, 換左電路板又用多11年"

睇下呢部伊萊克斯有無十年

我都用緊金章法國製造,5年未壞,但膠邊發晒霉好核突,唔知點先洗得甩

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

試下梳打粉浸幾個鐘, 再空機熱水洗

我都用緊金章法國製造,5年未壞,但膠邊發晒霉好核突,唔知點先洗得甩

via HKEPC IR Pro 3.6.1  ...
TeraBytes 發表於 2019-12-30 23:24

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

蒸汽清新護理係咪咩都蒸得?

蒸汽清新護理是否不須落清潔劑?

口罩點睇都唔似食得,點解要放入隻煲蒸,唔掉入洗衣機蒸?