惠記好雜,之前收購咗好多唔同廠,而且仲有貼牌機,好好嘅有,好差嘅又有,好難分,我大佬以前部惠記都係 ...
wyhui5124 發表於 2019-12-22 14:05

二十多前用過惠而浦, 機械式, 當時冇油壓避震, 脫水時會移位, 不過都用左十年

請問是否TDLR70230 TDLR70230意大利製造都咁差 是否放係浴室
ANWKLO 發表於 2019-12-23 10:23

我上年買咗TDLR70230,不是意大利製,係斯洛文伐克製。

斯洛伐克, 過保了?

回覆 42# kkchuang

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

回覆 43# ANWKLO

無錯,係斯洛伐克先啱

用緊金章 印象中用左3年左右 約3000蚊 每次洗衫都差唔多塞滿 不過只用最低轉數乾衣 已經好襟玩

請問是否TDLR70230 TDLR70230意大利製造都咁差 是否放係浴室
ANWKLO 發表於 2019-12-23 10:23

仲有另一部惠兒普, 意大利制, $8,9千入廚櫃式, 又係死底板

用緊金章 印象中用左3年左右 約3000蚊 每次洗衫都差唔多塞滿 不過只用最低轉數乾衣 已經好襟玩 ...
acidrain 發表於 2019-12-23 14:10

對上一部係金章上置滾桶式, 法國製造, 用左5年壞電路板, 換左電路板又用多11年, 最近一邊滾桶蓋彈唔起, 要扣起個蓋才合上, 為安全起見以防洗衣中途彈開滾桶蓋先換機, 其實洗衣冇問題, 重有心有力

仲有另一部惠兒普, 意大利制, $8,9千入廚櫃式, 又係死底板
newdaylow 發表於 2019-12-23 18:50

FSCR10432

二十多前用過惠而浦, 機械式, 當時冇油壓避震, 脫水時會移位, 不過都用左十年 ...
ANWKLO 發表於 2019-12-23 10:30

我仲用緊部惠記AWG3800,係機械式時間制,脫水唔會移位,只係...

脫水唔嘈嗰陣真係幾靜架

機械式冇電子板咁容易受潮濕影響, 有油壓避震應該好好多, 我部惠而浦移動過位置後, 當時唔識調校平水同腳位。

回覆 49# wyhui5124

(由 HKEPC Android 手機版 發出)