回覆 20# ANWKLO

1st + 2nd電路板
3rd 頂蓋扣
利申:一日洗5機衫

回覆  ANWKLO

1st + 2nd電路板
3rd 頂蓋扣
利申:一日洗5機衫
hk11 發表於 2019-12-9 16:14

是否用係潮濕位置 部機靜唔靜 換電路板幾錢? 頂蓋扣咁快壞

一日洗5機衫可能買大kg好的

回覆 21# hk11

唔該師兄嘅分享, 雖然我一日洗2機,有諗過買你嗰款,
但幾個討論區都講TDLR70230嘅問題差唔多.
其實會唔會上一代AWE系列會襟用啲?但用皮帶又好雞肋...
門市sell屎又話西門同惠而係同廠, 即係有相同問題?!
日本及泡菜機又好壞參半...唔知點揀好,
真係好頭痛.

回覆 22# ANWKLO

頭2年全機保
之後就要自己比
住得細 大啲無位擺 同埋過唔到門框

回覆 23# G500

唔好信sell屎講的野
有時間就搵部機的service manual睇吓
可以比較到邊部比較好

回覆  G500

唔好信sell屎講的野
有時間就搵部機的service manual睇吓
可以比較到邊部比較好 ...
hk11 發表於 2019-12-10 10:26

冇錯 出去店舖睇完實物, 再上網睇埋service manual, 上網睇下用家意見, youtube 睇下運作,

已經肯定, 訂了伊萊克斯 - EWT1376EVS

回覆  hk11

唔該師兄嘅分享, 雖然我一日洗2機,有諗過買你嗰款,
但幾個討論區都講TDLR70230嘅問題差唔多.
...
G500 發表於 2019-12-10 00:10

西門子其實係惠而浦幫佢製造, 係OEM機.

我部金章用左16年都未斷過皮帶, 都唔係無刷摩打.

德國Mxxxx 高階機都係用皮帶,  已經排除皮帶機的心理障礙, 決定買伊萊克斯 - EWT1376EVS 係智能變頻摩打

點證明西門子同惠而浦係同廠呢? 因為我用咗惠而浦應該有20年有多(早期用叫Phillips寫明Made in France都用過) 不同model用過好多部,近幾年轉用西門子2個牌子嘅問題/毛病完全唔一樣基本嘅都好唔同,唔想講太多廢事又俾人屈係5毛

點證明西門子同惠而浦係同廠呢? 因為我用咗惠而浦應該有20年有多(早期用叫Phillips寫明Made in France都用 ...
frankfrank 發表於 2019-12-10 13:04

去過幾間大鋪

西門子 - WP12TB27HK iQ500
惠而浦 - TDLR70230

sales話兩款都是恵而浦廠製造的

回覆 26# ANWKLO

唔該哂ANWKLO師兄, 等我都研究吓伊萊克斯 - EWT1376EVS????????