急乜鬼丫,今時今日仲光碟,間公司都無前途啦。
Brainstomer 發表於 2021-10-21 14:36

我舊公司仲用緊DVD for installation, 佢一隻software 基礎license 大約40萬港錢
公立醫院一黎無駁外網, 二黎入隻USB 就馬上GG, 做唔到裝機碟, DVD 係最好嘅選擇
香港office 個位數同事, 年年勁賺, 美國總公司早幾年被某世界百強美國公司收購左, 算唔算無前途?

其實...
咁點解唔揀派手指呢?
momocloz 發表於 2021-10-21 17:09

人地張 tender 寫明要碟就要跟 spec 架啦

不過我覺得如果樓主公司有幾個人 (當 5 個識操作燒碟 Program) , 買 5 部 USB DVD writer , 一人每日燒十隻 + Verify , 六日就完工

(5 人* 10 隻) *6 日 = 300

有套 Disc Juggler可「同時」一對多抄碟。
以前老翻多使用抄碟機即時製作(Bill to order),印象中海關對呢啲抄碟機有管制。

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

哩 d 簡單野,要咁 “穩定” 做乜?
全速燒晒佢,再讀 verify 好過啦。
你估半鐘燒隻碟就包唔壞咩?

vi ...
IanW 發表於 2021-10-21 16:14

根本就係,廿年前啲要求,依家搵個人塞入機開嚟睇都難。

灣仔298 未來電腦 的website有一個怪item
"DVD Duplicator DVDBC 1 to 5/7/9/11/15 Target 光碟複制機 (可升級Blu-Ray)(請在選項揀選碟機數量)"
詳情請自己google...

直接印個WEBSITE比D客自行去下載仲快仲好.

有幾多人依家買新電腦裝置時, 會用所附既光碟?(底板除外), 多數咪又係去官網下載