有無試過連住另一枝批黎拆?
Kin_2012 發表於 2021-9-23 18:23

已經放棄治療
史上最冇力嘅無刷電批

又唔係用唔倒,到咁上下就三爪唔識開/合,放低一陣又冇事

依家司插 一支 批咀算
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

已經放棄治療
史上最冇力嘅無刷電批

依家 ...
pooh24680 發表於 2021-9-23 21:37

先解左口螺絲, 再搵支長少少批咀連住兩枝批, 一邊索頭鎖實, 另一邊插實...

攪掂

已經放棄治療
史上最冇力嘅無刷電批

依家 ...
pooh24680 發表於 2021-9-23 21:37

雖然 Dewalt 索頭都有出事紀錄; 鎖帽太鬆及殺車力大! 至高速停鑽下會有慣性力撞鬆索頭

但時下款式應已改良, 用過幾款感覺機能性都不錯, 下次可轉買吧

回覆 113# hon829

有支777

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

雖然 Dewalt 索頭都有出事紀錄; 鎖帽太鬆及殺車力大! 至高速停鑽下會有慣性力撞鬆索頭

但時 ...
hon829 發表於 2021-9-24 10:49

我仲以為大陸啲cheap雞賣幾十蚊嘅牌子先有啲咁嘅情況,原來名牌產品都有?

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

先解左口螺絲, 再搵支長少少批咀連住兩枝批, 一邊索頭鎖實, 另一邊插實...

攪掂  ...
Kin_2012 發表於 2021-9-24 00:28

今日再試,用衝擊鑽都打唔甩個索頭

今日再試,用衝擊鑽都打唔甩個索頭
tseling 發表於 2021-9-29 20:25

肯定無攪錯方向?

18v 新款衝擊鑽已好大扭力.....

肯定無攪錯方向?

18v 新款衝擊鑽已好大扭力.....
Kin_2012 發表於 2021-9-29 21:25

唔係支衝擊批唔夠力,係484個break好雞,打咗半個鐘都係走位打唔鬆,而家諗緊磨咗個索頭定連波箱更換

唔係支衝擊批唔夠力,係484個break好雞,打咗半個鐘都係走位打唔鬆,而家諗緊磨咗個索頭定連波箱更換 ...
tseling 發表於 2021-9-29 22:41

咁試下枝 484 上電行相反方向....