[操作疑難] Qnap ts453pro upgrade firmware 停咗響 rebooting system

如題。
今晚去 update firmware,   佢自動 reboot 跟住就 lock 住咗
個 led panel 一直話 rebooting system,  please wait.  但 hdd 燈只係長著無閃。成部機就咁呆咗響度。成個鐘有多了…
我可以點做?

唔該晒。

via HKEPC Reader for Android

Unplug and plug the power cord.

如果HDD燈冇閃
直接熄機,再開
唔得就WhatsApp support 6444 7997

我發覺自從上咗4.3.X 差唔多每次要reboot NAS. 都好次樓主咁stuck係度. 要熄機重開. 係唔係4.3.X reboot 有問題. 我用緊TS-453A.

我用 431p2 + 4.3.4都係咁, 熄機都係熄唔到

我用 431p2 + 4.3.4都係咁, 熄機都係熄唔到
最強幻象 發表於 2018-2-19 02:13

oops, how come!

I am using 431p2 (8GB ram) + 4.3.4, restart/shutdown is normal

我之前4.3.4 上一個 build 熄左機就開唔到, 成部 reset 之後裝埋最新 4.3.4 , 之後 boot 得返起, 見個 HDD 就 full 就清左 d 野, 仲有幾 10G 位, 之後想熄機就卡左係度 , d led 冇熄不過 web 已經 access 唔到,  最後我 hard shut down 先得

下個月買 Ram (宜家仲係 1G) 同HDD 加多 d 位睇下好唔好 d, 仲唔得就可能係機壞 / 4.3.4 有問題

個 led panel 一直話 rebooting system,  please wait.  但 hdd 燈只係長著無閃。成部機就咁呆咗響度。成個鐘有多了…
我可以點做?
dls2046 發表於 2018-2-14 12:24 AM

過左咁多日,樓主有冇update?

講返,一個鐘唔多,放過夜都唔得第朝再強行重啟吧
一般reboot好快,我之前都試過有次發神經reboot成個鐘先完成,
好彩當時有第樣野做丟低左,冇心急搞佢

最新 build 4.3.4.0486  fix 返 boot 好耐果個問題, 唔知真係以為壞機

[Fixed Issues]
- QTS could not detect the QXG-10G1T 10 GbE PCIe network adapter.
- Booting process would take a longer time after users updated QTS to 4.3.4.0483 build 20180213.

最新 build 4.3.4.0486  fix 返 boot 好耐果個問題, 唔知真係以為壞機

[Fixed Issues]
- QTS could not de ...
最強幻象 發表於 2018-2-27 00:50

我都有同感!