公司部機突然死咗隻SSD, 要趕今晚換走隻64G +restore, e+120G嘅有乜好選擇?
初步諗到Adata su650, Transce ...
uncle9 發表於 7/2/2018 14:45

Well..... 剛剛見到:

新年新氣像 幫你去舊迎新! ADATA SSD 新年限時優惠
http://www.hkepc.com/16305/%E6%9 ... 2%E5%84%AA%E6%83%A0

所以我 suggest ssd 行 raid1
yowi 發表於 13/2/2018 20:49

行 RAID  都要有 後備(spare) 和 backup!

Well..... 剛剛見到:

新年新氣像 幫你去舊迎新! ADATA SSD 新年限時優惠
...
toylet 發表於 2018-2-13 21:19

呢d叫優惠?

一定買intel

呢d叫優惠?
sport 發表於 13/2/2018 21:29

公數.... 將就啲?
等發問人自己決定啦.... 記住攞單!

公司部機突然死咗隻SSD, 要趕今晚換走隻64G +restore, e+120G嘅有乜好選擇?
初步諗到Adata su650, Transce ...
uncle9 發表於 7/2/2018 14:45

又剛剛見到:  

[PCM]SP、GeiL齊出擊 SSD 減價賀新歲
全文見: https://www.pcmarket.com.hk/2018 ... %e6%96%b0%e6%ad%b2/

回復 16 #toylet

Thx...可惜兩隻都唔熟, 做吓功課先...

5年保好吸引, 但今時今日3年保已經好夠做, 3年後都唔知咩世界...

上星期公司d太太一個二個輪住射波, 腦細 恩准用舊hdd頂住到收爐先, 假期後再攪, 諗住聽日先出去執料...

via HKEPC Reader for Android

公司嘢唔係自己可以話事,腦細嘅要求永遠只會是平靚正...

事實公司冇一部機係用緊120以上嘅SSD,因為 ...
uncle9 發表於 2018-2-7 16:54

要平一定係Adata

要平一定係Adata
alan216hk 發表於 14/2/2018 17:09

平得來有質素? 好似是永生保?