因為你張卡超班囉,  人地koei寫recommended config好似係1060
getterwing 發表於 2018-2-14 16:07

我見steam一大堆1080都唔得wor   
今晚試下1066得唔得先

btw,PUBG一開始咪又係咁
等下優化就應該ok掛

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - iPhone

Zotac 1080mini/Asus 1080ti全開vsync1,穩定60fps
我唔明點解會唔穩  

via HKEPC IR Pro v2.1 ...
PCAJ 發表於 2018-2-14 15:42

配置6700k+980ti
1080p全開,vsync 0
道場卡到傻,仲閃屏...無特別測fps
已經直接熄左game訓

今晚試下主力機3930k+Titan X睇下CPU使用率同幾多fps
不過部遊戲機都咁既戰況,多兩核唔覺會有大改善

配置6700k+980ti
1080p全開,vsync 0
道場卡到傻,仲閃屏...無特別測fps
已經直接熄左game訓

今晚試下主 ...
a39g99 發表於 2018-2-14 19:03

優化問題,等下update會好既.....

就算執得番順暢度, 個成個大地圖空洞洞呢D應該係冇得救了.

回覆 12# a39g99

道場果度真係冇計,但出到去大地圖反而會順好多,我 970 都玩到冇問題,Ching 個 config 比我好應該會幾順下。

就算執得番順暢度, 個成個大地圖空洞洞呢D應該係冇得救了.
getterwing 發表於 2018-2-14 20:00

講真,the worst one ever.

優化問題,等下update會好既.....
PCAJ 發表於 2018-2-14 19:31
道場果度真係冇計,但出到去大地圖反而會順好多,我 970 都玩到冇問題,Ching 個 config 比 ...
gahqm 發表於 2018-2-14 20:35

應該係道場果度先會咁既問題
出到原野的確好左好多,但係都唔可以穩定60fps

應該要等優化patch
睇返隻Game,CPU應用率都唔高,連50%都唔用

感覺上唔夠多兵 另外AI動作可以生動少少唔係好似木頭人就更好

地圖大但係內容空洞...ubisoft風格
唔怪得Steam有人叫等total war三國版算
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

應該係道場果度先會咁既問題
出到原野的確好左好多,但係都唔可以穩定60fps

應該要等優化patch
睇返隻Gam ...
a39g99 發表於 2018-2-14 23:55

三國無雙8之AC version
好彩我都仲玩AC所以還可以.
只係真係有d失望..